6 dec 2022

Infoblad från styrelsen 6 dec 2022

Av Charlotte Lundholm | 2022-12-06 14:25

I MIDVINTERNATTENS TID

När mörkret är som störst och kylan sveper in, behöver vi varandra som medmänniskor och grannar extra mycket. Om vi ser våra grannar, säger hej när vi möts och räcker ut en hjälpande hand ibland så värmer det – både oss själva och andra.

HÅLL VÄRMEN

VINTERGRILLA
Glöm inte att det går utmärkt bra att grilla även på vintern, ett bra sätt att förgylla vardagen. Det finns tre grillar som föreningen ställt upp och ett par stora öppna grillar i lekparken.

HEMMAKOLLA
Förutom att tända ljus och sätta på oss varma sockar och tröjor så finns det sånt vi kan tänka på för att spara energi och samtidigt få varmare och mysigare hemma .

Tänk på möbleringen. Möbler och gardiner framför element försämrar värmeeffekten. Flytta ut soffan en decimeter eller två, dra undan gardinerna så att de inte täcker hela elementet. Då kan värmen cirkulera betydligt bättre.
–Stäng dörrarna. Har du rum som inte används – dra ner på värmen och se till att hålla dörrarna stängda. På så vis ser du till att kall luft inte försvinner ut till resten av huset och värmen från elementen bibehålls i de använda rummen.
–Kolla tätheten. Otäta fönster leder ofta till kalla golv. Om det drar kallt från fönstren så kan de behöva tätas – ring föreningskontoret om du behöver hjälp.
Vädra smart. Var noga med att aldrig låta fönster och balkongdörrar stå öppna länge när det är kallt ute.

ADVENTSKÄNSLA
Du har väl inte missat den fina granen ner vid torget utanför Ica?

Det är vår förening som tillsammans med Utsikten har bekostat, rest och klätt den med ljus. Likaså har vi satt ljusslingor i några av träden på gården.

Hoppas att de värmer lite.

TÄNK PÅ ATT:

–Testa att brandvarnaren funkar - den ska testas en gång om året, vanligtvis i december.
–Lämna aldrig ett rum med levande ljus obevakat.
December är den månaden som drabbas mest av lägenhetsbränder.


AVGIFTSHÖJNING 20 PROCENT FROM 1 JAN 2021

Som redan meddelats: Styrelsen har sett över alla föreningens kostnader. I vår analys kom vi fram till att en avgiftshöjning på 20 procent krävs från och med 1:e januari 2023.

Det ekonomiska läget är svårt för många just nu och styrelsen är medveten om att avgiftshöjningen kommer slår hårt mot vissa. Ändå anser vi att det är viktigt att föreningens intäkter följer utvecklingen av utgifterna på ett hållbart sätt för att undvika större chock framöver. På detta sätt håller vi föreningens ekonomi stabil med hänsyn till den allmänna situationen.

Mer info om bakgrund till höjningen kommer att skickas ut per e-post till föreningens medlemmar under vecka 50.

PÅ GÅNG:
BYTE AV LAMPOR I GARAGEN . Nu börjar vi energibesparingsåtgårderna med att byta ut garagelamporna till mer ekonomiska LED-lampor med sensorer som tänds helt först när någon kommer in. Annars lyser de svagare.

Frågor eller funderingar? Varmt välkommen att höra av dig till: styrelsen@henriksdalshojden.se