20 sep 2022

Infoblad från Styrelsen 20 sept 2022

Av Charlotte Lundholm | 2022-09-20 11:17

HEJ HÄRLIGA HÖST!

Visst, det är mörkare och kallare både till årstiden och i världen men det är inte mycket som slår höstens alla färger och friska luft. Och inomhus får vi tända ljus och mysa. Varför inte bjuda hem en granne på fika?

ENERGI-KOLL X 3

1. Energieffektiviseringsbidraget (Puh, långt ord;)
Som vi kanske minns så blev vi godkända för att få detta bidrag. En arbetsgrupp av kunniga medlemmar kommer nu, tillsammans med ordförande Charles, att titta på hur vi bäst nyttjar det. Åtgärderna måste påbörjas senast i december detta år och avslutas senast två år senare.

2. Infomöte och extra stämma i november
Bidraget kräver att vi lägger in lika mycket i egen investering. Med anledning av det behöver vi ta ett gemensamt beslut för att gå vidare. Därför kommer vi i november att hålla dels ett infomöte om åtgärderna vi planerar och efter det en extrastämma för att ta beslut. Mer info om det senare.

3. Bli en 10-procentare!
Nu behöver vi alla hjälpas åt för att dra ner på elförbrukningen. Både för vår egen och föreningens ekonomi, men också för att slippa elavbrott, och skyhögt elpris. Kan vi, liksom övriga Europa, ha som mål att dra ner 10 procent på vår elanvändning kan vi klara krisen.

Elsmarta tips: Avfrosta frysen. Använd ugnen till mycket per gång. Låt kylskåpet vara lagom kallt, 5 grader räcker. Undvika varmvatten då det inte behövs. Tvätta helst bara i 30 eller max 40 grader. Dra ut sladdarna till tv, laddare mm när du inte använder dem. Byt till ledlampor. Fyll alltid disk- och tvättmaskin helt innan start. Koka upp vatten i vattenkokare vid matlagning om du inte har induktionshäll. Tina fryssaker i kylskåpet. Ta vara på ugnsvärmen, lämna luckan öppen efteråt. Undvik att ställa möbler framför elementen. En full frys drar mindre. Välj energisnåla produkter när du köper nytt.

PÅ GÅNG:

* AVGIFTSHÖJNING? – Som vi alla vet är inflationen skyhög. Hittills har vi med vår goda ekonomi inte behövt höja i samma takt som priserna stigit. Men var beredd på viss höjning framöver.

* STAMSPOLNING Företaget Röranalys kommer att spola rent samt kontrollera status på våra avloppsstammar mellan 10 – 28 okt. Info inom kort och påminnelse ca 1v innan. Läs mer på hemsidan.

* GÅRDSFIXARDAGSnart är det dags att höstfixa på gården, sätta upp belysning i träden mm, träffas och kanske grilla en korv. Hoppas att få se er alla! Exakt datum meddelas senare.

Frågor eller funderingar?
Varmt välkommen att höra av dig till: styrelsen@henriksdalshojden.se