3 feb 2022

Info från styrelsen 3 feb 2022

Av Charlotte Lundholm | 2022-02-03 17:17

Hej kära medlemmar,

Här kommer information som vi tycker det är viktigt att alla får och som berör oss alla som bor här på berget:

Samråd om nybyggnationen i Henriksdalsbacken

Nu är kommunens detaljplan för nybyggnationen på och omkring Henriksdalsberget klar och läggs ut för samråd imorgon fredag 4 feb.Samrådet pågår mellan 4 februari – 14 mars.

–Vad är ett samråd?

När ett förslag till en detaljplan upprättas måste kommunen samråda med bland andra länsstyrelsen, lantmäterimyndigheten, kända sakägare och boende som berörs. Samrådet syftar till att samla in information, önskemål och synpunkter som berör planförslaget så att man ta dessa under övervägande i ett tidigt skede av detaljplanearbetet.

–Varför är det viktigt att vi bryr oss?

Vi som bostadsrättsföreningar räknas som sakägare i denna fråga och våra synpunkter kommer att väga tungt i beslutsprocessen, så det är viktigt att vi studerar planen och kommer med förbättringsförslag.

Kommunen kan, i detta läge, TA BORT fastigheter från förslaget, utan att planen behöver ut på nytt samråd. De kan däremot inte LÄGGA TILL eller ändra utformningen utan att hela processen måste göras om. Vi kan alltså inom ramen för detta förslag komma med förändringsförslag.

–Vad händer nu?

Den 9 feb kommer styrelsemedlemmar från de tre bostadsrättsföreningarna här på Henriksdalsberget att träffas för att tillsammans se över hur vi bäst organiserar våra åsikter och tankar.

Mer info kommer efter det mötet.

–Länkar till detaljplansförslag och kartor över det planerade.

Gilla vår egen Facebook-grupp – BRF Henriksdalshöjden
Håll dig uppdaterad. Gå med och få snabb info om driftstörningar, evenemang mm. (Obs, man ska inte söka under grupper som jag skrev i förra infobladet, det är en vanlig sida.)

PÅ GÅNG: –NU FUNKAR TVÄTTMASKINEN i 65:an igen. Dessvärre väntar vi fortfarande på reservdelar till torkskåpet i 39:an.

Frågor eller funderingar?
Undrar du något är du varmt välkommen att höra av dig. Mejla: styrelsen@henriksdalshojden.se

VARMA HÄLSNINGAR FRÅN STYRELSEN!